Zëdhënësi i talibanëve: Grupi militant po punon për të formuar një qeveri të re në Afganistan

 

Një zëdhënës i talibanëve i tha BBC se grupi militant po punon për të formuar një qeveri të re në Afganistan.

Grupi ka urdhëruar edhe një herë luftëtarët e tij që të lënë civilët afganë vetëm, pasi kërkon të paraqesë një fytyrë të moderuar para popullsisë vendase. Më vete, një anëtar i ekipit negociator të talebanëve në Katar i tha BBC mbrëmë “nuk do të ketë hakmarrje” ndaj popullit të Afganistanit.

 

 

“Ne i sigurojmë njerëzit në Afganistan, veçanërisht në qytetin e Kabulit, se pronat e tyre, jeta e tyre është e sigurt – nuk do të ketë hakmarrje ndaj askujt”, tha Suhail Shaheen për Yalda Hakim të BBC-së.

Shumë afganë kanë frikë nga një kthim brutal në regjimin e viteve 1990, i cili u karakterizua nga ekzekutime publike, goditje me gurë dhe vajza që ndaloheshin nga shkolla.

 

\RTV-Okarina\