Simptomat më të shpeshta të kancerit të mushkërive

Kanceri i mushkërive është një nga llojet më të zakonshme dhe serioze të kancerit.

Sipas NHS, sëmundja zakonisht nuk ka shenja ose simptoma në fazat e hershme të kancerit të mushkërive , por shumë njerëz me këtë gjendje përfundimisht zhvillojnë simptoma.

Disa prej tyre njihen “të vazhdueshme”, si kolla ose gulçimi. Shenja të tjera përfshijnë kollën me gjak, lodhje të pashpjegueshme dhe humbje peshe ose dhimbje gjatë frymëmarrjes ose kollës. Sipas NHS, duhet të shkoni te mjeku i përgjithshëm nëse keni këto simptoma. Në të vërtetë, Cancer Research UK thotë se gjetja e hershme e kancerit të mushkërive mund të nënkuptojë se është më e lehtë për t’u trajtuar, kështu që nëse vëreni ndonjë ndryshim, kontrollojini ato nga mjeku juaj i përgjithshëm sa më shpejt të jetë e mundur.

NHS gjithashtu ka përshkruar disa simptoma më pak të zakonshme të kancerit të mushkërive, për të cilat disa njerëz mund të mos jenë të vetëdijshëm. Këto në fakt përfshijnë ndryshime në pamjen e gishtërinjve tuaj, të tilla si të bëhen më të lakuar ose skajet e tyre duke u bërë më të mëdha. Kjo njihet si kërcitja e gishtave.