SHBA-ja vendos sanksione ndaj Industrisë Turke të Mbrojtjes, cila është arsyeja ?

 

Cmimi i blerjes së sistemit raketor rus S-400, i ka kushtuar mjaftë shumë Turqisë në marrëdhënien e saj me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ashtu siç raportojnë mediat, bazuar në një draft projekt që sot prezantohet i plotë nga Departamenti Amerikan i Shtetit, administrata e Biden ka vendosur vënien e sanksioneve ndaj Industrisë Turke të Mbrojtjes (SSB) dhe katër drejtuesve të lartë të saj.

Që në momentin e njoftimit fillestar për këtë blerje, administrata e mëparshme amerikane nuk u shpreh entuziaste në lidhje me veprimin e Turqisë. Mbetet për t’u parë reagimi i presidentit Erdogan.

/RTV-Okarina/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *