Rajoni.org: A ka tentim për kthimin e një mjedisi ‘komunist’ në Skenderaj

Në njërin nga lokalet e qytetit në Skenderaj përballë gjykatës komunale, para një viti  një ish zyrtar i lartë i komunës  dhe drejtues i  postëve me të larta deri sa ishtë duke pirë kafe në tavolinë me përfaqësues të subjkteve politike, po ju drejtohet kolegeve asamblista: A e dini që para mandatit të Bekimit kur ne kemi qeverisë, pra PDK  me kanë ndenjur me juve me kishtë thirrë partia dhe me kishtë marrë në pyetje; këtë po ja tregoj qe shumë ka qenë e vështirë  me ndejt me juve sepse partia të ka qortuar, shyqyr qe shkoj ajo kohë  (ka thënë ky zyrtar emër i njohuar per redkasin e portalit rajoni.org).

Tani, pasi Bekimi shkoj e rikthehet Fadil Nura në pushtet, tre zyrtar të komunës më të cilëT kemi punuar për shumë vite, deri sa ishin ulur më parin e komunës në hyrje të një lokali, kur une po kaloja farë afër tyrë ata ulin kokën dhe shtiren së gjoja nuk po ME shohin. (Emëra të njohur për redaksin)

Kjo është vertet e dhimbshme kur dihet fakti që këta përsonazhe janë më përgaditje të lartë profesional dhe akademike dhe kanë kogja një bagazh të madh në jetën politike dhe publike në Skenderaj

Këta janë dy shembuj që përshkrujn se tani qka po ndodh me klimen politike në Skenderaj dhe qka po tentohet të instalohet. Pra pushteti paraprak ishte vetëm një ditë me diell në Skenderaj karshi  agonis e cila qe nga pas lufta ka mbëtur në këtë treve të shumë vujtur.

Kujtojm se pushteti aktual fillimisht pas marrjë se detyrës fillimisht kishtë kërkuar që një x përsoni të emërohet për komandant të stacionit policor në Skenderaj nën arsytimin së ai do të bentë punën më mir se ky aktuali; duke i dhënë vetës të “drejten” e inspektoratit policor.

Më pas i dijm ndërhyrjet brutale të punësimeve me militant dhe aktivista të PDK qofshin edhe persona që i kanë afër 60 vjet, s’ka rëndësi veq me kanë PDK.

Kujtojme kërcënimet e individeve të caktuar të afërt me partin në pushtet ndaj mediave  dhe padit e komunës ndaj mediave.

Pra deri tani indikacionet po qojnë se Skenderaj mjërisht po rrëshqet kah njëmendësia politike dhe gjithë ata qe mendojn ndryshe do të jenë qytetar të rendit të dytë.