Era Istrefi:E ardhmja do të jetë e ndritur

Pasi Vjosa Osmani është zgjedhur Presidentja e re e Kosovës. Kësaj zgjedhje iu gëzua edhe këngëtarja…

Përse na hapet goja?

E keni parasysh atë ndjenjën, që është e pamundur për t’i rezistuar… kur të hapet goja.…

14 marsi, ditëlindja e Ajnshtajnit

Albert Ajnshtajn lindi në Ulmi të Gjermanisë në 14 mars 1879, në një familje hebrenjsh. Kur…

Bima e cila shërben si përpunues i ujërave të zeza, si material energjetik dhe material ndërtimor

  Kallami energjetik miskantus ( kallami kinez ose veshi i elefantit) është bimë që përpunon ujërat…

Epidemia e qeshjes, sëmundja që mbylli 14 shkolla

Që qeshja nuk është e parrezikshme siç duket, tregojnë të dhënat mbi “epideminë e qeshjes”, e…

Pse na qeshet gjatë momente serioze

Të gjithëve na ka ndodhur të kemi pasur të qeshura gjatë momenteve serioze dhe padyshim që…

Në të gjithë botën, radio mbetet efektive

Radio, e cila ofron një gamë të gjerë shërbimesh transmetimi për publikun me përmbajtjen e saj…

600 vjet më parë në Venecia u shpik “karantina”

Fjala ‘karantinë’ nuk ka qenë kurrë më parë në vetëdijen tonë më shumë e pranishme se…

Emergjencë globale për klimën

Njerëzit në mbarë botën janë në ankth për ndryshimet në natyrë Përkundër pandemisë, pothuajse dy të…

Si e zbuti njeriu ujkun?

Njeriu dhe Ujku Ende nuk mund të jemi të sigurtë për kohën e zbutjes së qenit,…