Alarmante: Rritet numri i rasteve me covid-19 në Skenderaj

Gjatë 24 orëve të fundit në Skenderaj janë regjistruar edhe 31 raste të reja me covid-19.

Rastet pozitive vijnë nga Skenderaj 14 raste, Prekaz i Epërm 7 raste, Vajnik 2 raste, dhe me nga një rast fshatrat:Kopiliq i Epërm, Kotorr,Kuqicë, Plluzhinë, Polac,Rakinicë,Runik  dhe Qubrel.

Ndërsa në tërë vendin janë regjistruar 685 raste të reja me covid-19, ku rastet poztive vijnë nga komunat: Prishtinë 194 raste, Gjilan 70 raste, Gjakovë 46 raste, Pejë 41 raste, Mitrovicë 38 raste, Vushtrri 35 raste, Ferizaj 31 raste, Skenderaj 31 raste, Fushë-Kosovë 26 raste, Podujevë 26 raste, Lipjan 19 raste, Viti 16 raste, Obiliq 14 raste, Deçan 13 raste, Istog 11 raste, Kaçanik 10 raste, Prizren 10 raste, Drenas 8 raste, Klinë 8 raste, Malishevë 8 raste, Kamenicë 7 raste, Suharekë 7 raste, Hani i Elezit 5 raste, Shtime 5 raste, Rahovec 4 raste dhe Dragash 2 raste.

Brenda 24 orëve janë raportuar 14 raste të vdekjes me SARS CoV-2 pozitiv. Rastet e vdekjes janë nga komunat: Gjakovë 3 raste (81, 74, 62 vjeç), Ferizaj 2 raste (84, 78 vjeç), Kamenicë 2 raste (77, 77 vjeç), Prishtinë 2 raste (79, 69 vjeç), Lipjan 1 rast (74 vjeç), Mitrovicë 1 rast (71 vjeç), Skenderaj 1 rast (58 vjeç), Suharekë 1 rast (53 vjeç), Vushtrri 1 rast (80 vjeç

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *